De Docente

Paulien Dijkstra: Mijn eerste ‘ontmoeting’ met yoga is alweer meer dan 15 jaar geleden, tijdens mijn studietijd begon ik met hatha yoga. Het werd gegeven in een oud kerkje. De eerste les herinner ik me nog goed, ik dacht wat is dit, yoga? En ga ik hier echt iets aan hebben? Toch vond ik dat ik in ieder geval drie lessen gevolgd moest hebben om te weten wat yoga nou precies was , en ik ben eigenlijk nooit meer opgehouden met yoga! Het geeft me zoveel. In de jaren die volgden heb ik verscheidene stijlen yoga en cursussen gevolgd, naast hatha yoga ook kundalini yoga en vinyasa power yoga en heb ik lessen gevolgd in Amerika, Thailand, India en Nederland.

Wat er ook verandert aan mijn leven, yoga blijft een constante factor. Het is ook nooit hetzelfde op de yoga mat, het verveelt nooit! Ik ben erg dankbaar dat yoga een dagelijkse aangelegenheid is in mijn leven en uiteindelijk was de keus om yoga docente te worden dan ook een hele natuurlijke. Na een goede yogales zit je lekkerder in je vel en ben je volledig in het nu en kun je een diepe verbondenheid voelen, en dat is heerlijk. Zo kom je dichter bij wie je werkelijk bent en kun je daardoor meer handelen vanuit rust en vanuit je innerlijke wijsheid.

Ik wil mijn ervaring en liefde voor  yoga graag delen en zo mensen ondersteunen in hun welzijn, groei en ontspanning.

Opleidingen

Ik heb eerst  een intensieve Sivananda yogacursus gedaan in Rishikesh (de plek voor yoga), India. Ook heb ik de yoga docenten opleiding van Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil afgerond (+200 uur), in 2013 heb ik  de Anusara Immersion gedaan en daarna de lerarenopleiding bij Jayendra Hanley voltooid (+100 uur). Tevens heb ik een mooie yoga intensive gevolgd bij Max Strom. Daarnaast heb ik een verdiepingscursus yoga en meditatie gedaan bij Daniel Strausser (+13 uur VYN). Verder volg ik vele losse workshops en cursussen om mij verder te verdiepen op dit mooie pad.

Yogastudio Yoga Your Day te Akkrum

Mijn wieg stond in Leeuwarden, maar al snel vloog ik uit naar Groningen en later  naar Amsterdam om te studeren. Na een aantal buitenlandse stages vond ik uiteindelijk een baan in Leeuwarden en verhuisde ik terug naar het Noorden. Ik begon toen ook met een opleiding tot yogadocente en ging ook al snel lesgeven naast mijn werk. Uiteindelijk nam ik ontslag om mij meer met yoga bezig te kunnen houden.

Inmiddels geef ik alweer sinds 2011 yogalessen.  In oktober 2015 ben ik mijn eigen yogastudio gestart in Akkrum. Ik ben blij en dankbaar dat ik nu vanuit deze plek mensen kan ondersteunen in hun welzijn en een stuk ontspanning kan bieden via yoga. Daarnaast is de locatie, de voormalige Doopsgezinde kerk, een hele bijzondere en voel ik mij dan ook vereerd en dankbaar dat ik vanuit deze prachtige locatie les mag geven. Dat mijn studio en woning nu gevestigd zijn in Akkrum lijkt ook haast geen toeval. Er lopen allerlei familielijnen naar Akkrum. Zo is Akkrum de plek waar mijn overgrootopa werkte (bij de UTD) en zijn zus vandaan kwam en waar mijn oma (die in Utrecht woonde) vroeger tijdens de oorlog een veiliger heenkomen heeft gezocht op de Leppedyk, en later haar gezin, waaronder dus mijn moeder, vanuit Utrecht vele vakanties meenam naar Akkrum naar haar familie. Zo ging er in onze familielijn elke generatie iemand richting Akkrum. Nu is het ook de plek waar ik thuiskom.

Wees welkom in Yogastudio Yoga Your Day!

Namasté,

Paulien

 

Credits bovenste foto: YogaFestival Terschelling