De Docente

Paulien Dijkstra: Mijn eerste ‘ontmoeting’ met yoga is alweer meer dan 15 jaar geleden, tijdens mijn studietijd begon ik met hatha yoga. Het werd gegeven in een oud kerkje. De eerste les herinner ik me nog goed, ik dacht wat is dit, yoga? En ga ik hier echt iets aan hebben? Toch vond ik dat ik in ieder geval drie lessen gevolgd moest hebben om te weten wat yoga nou precies was , en ik ben eigenlijk nooit meer opgehouden met yoga! Het geeft me zoveel. In de jaren die volgden heb ik verscheidene stijlen yoga en cursussen gevolgd, naast hatha yoga ook kundalini yoga en vinyasa power yoga en heb ik lessen gevolgd in Amerika, Thailand, India en Nederland.

Wat er ook verandert aan mijn leven, yoga blijft een constante factor. Het is ook nooit hetzelfde op de yoga mat, het verveelt nooit! Ik ben erg dankbaar dat yoga een dagelijkse aangelegenheid is in mijn leven en uiteindelijk was de keus om yoga docente te worden dan ook een hele natuurlijke. Na een goede yogales zit je lekkerder in je vel en ben je volledig in het nu en kun je een diepe verbondenheid voelen, en dat is heerlijk. Zo kom je dichter bij wie je werkelijk bent en kun je daardoor meer handelen vanuit rust en vanuit je innerlijke wijsheid.

Ik wil mijn ervaring en liefde voor  yoga graag delen en zo mensen ondersteunen in hun welzijn, groei en ontspanning.

Opleidingen

Ik heb eerst  een intensieve Sivananda yogacursus gedaan in Rishikesh (de plek voor yoga), India. Ook heb ik de yoga docenten opleiding van Johan Noorloos en Marcel van de Vis-Heil afgerond (+200 uur), in 2013 heb ik  de Anusara Immersion gedaan en daarna de lerarenopleiding bij Jayendra Hanley voltooid (+100 uur). Tevens heb ik een mooie yoga intensive gevolgd bij Max Strom. Daarnaast heb ik een verdiepingscursus yoga en meditatie gedaan bij Daniel Strausser (+13 uur VYN). Verder volg ik vele losse workshops en cursussen om mij verder te verdiepen op dit mooie pad.

Yogastudio Yoga Your Day te Akkrum

Mijn wieg stond in Leeuwarden, maar al snel vloog ik uit naar Groningen en later  naar Amsterdam om te studeren. Na een aantal buitenlandse stages vond ik uiteindelijk een baan in Leeuwarden en verhuisde ik terug naar het Noorden. Ik begon toen ook met een opleiding tot yogadocente en ging ook al snel lesgeven naast mijn werk. Uiteindelijk nam ik ontslag om mij meer met yoga bezig te kunnen houden.

Inmiddels geef ik alweer sinds 2011 yogalessen.  In oktober 2015 ben ik mijn eigen yogastudio gestart in Akkrum. Ik ben blij en dankbaar dat ik nu vanuit deze plek mensen kan ondersteunen in hun welzijn en een stuk ontspanning kan bieden via yoga. Daarnaast is de locatie, de voormalige Doopsgezinde kerk, een hele bijzondere en voel ik mij dan ook vereerd en dankbaar dat ik vanuit deze prachtige locatie les mag geven. Dat mijn studio en woning nu gevestigd zijn in Akkrum lijkt ook haast geen toeval. Er lopen allerlei familielijnen naar Akkrum. Zo is Akkrum de plek waar mijn overgrootopa werkte (bij de UTD) en zijn zus vandaan kwam en waar mijn oma (die in Utrecht woonde) vroeger tijdens de oorlog een veiliger heenkomen heeft gezocht op de Leppedyk, en later haar gezin, waaronder dus mijn moeder, vanuit Utrecht vele vakanties meenam naar Akkrum naar haar familie. Zo ging er in onze familielijn elke generatie iemand richting Akkrum. Nu is het ook de plek waar ik thuiskom.

Wees welkom in Yogastudio Yoga Your Day!

Namasté,

Paulien

 

De Docenten van 7-1-2019 tm 6-2-2019:

Annemiek Homan vervangt de maandagavondlessen Vinyasa (19:00) en Relax (20:35).      

 

Dag allemaal, mijn naam is Annemiek Homan en ik vind het ontzettend leuk om een aantal lessen van Paulien over te nemen tijdens haar afwezigheid. Ik heb namelijk in het verleden veel lessen bij Paulien gevolgd en vond haar lessen heel fijn en inspirerend.
Yoga betekent veel voor mij. Dankzij de lessen leerde ik naar mezelf te luisteren en dat bracht en brengt mij nog steeds veel. Ik heb de Vinyasa Teacher Training (RYT-200) gevolgd en inmiddels ook andere verdiepende en inspirerende workshops.
Ik geef momenteel les in een hotstudio Leeuwarden en vind heel bijzonder om nu lessen te gaan geven op deze prachtige locatie.
Bij mij in de les hoef je niks te bewijzen, je komt er voor jezelf om te oefenen en te ervaren waar jouw mogelijkheden zijn en jouw grenzen liggen. Een mix van inspanning en ontspanning. Naast yoga hou ik van fotograferen, wandelen, reizen, lezen, tennissen en creatief bezig zijn. Het lijkt me heel leuk om jullie te ontmoeten.

Wietze Groenhof vervangt de dinsdagochtendles (9:30).

Ik ben Wietze, 37 en kom uit Leeuwarden.Yoga is voor mij het analyseren, begrijpen en verbeteren van mijn eigen geest en leven, geen sportactiviteit of (fitness) routine. Daarom heb ik van 2015-2018 de  opleiding Hatha yoga bij Yogaschool Ron van der Post gedaan. Zelf geef ik inmiddels 2 jaar wekelijks lessen in mijn studio.Mijn lessen kenmerken zich doordat ze functioneel en informeel zijn, met uitleg over hoe het lichaam werkt, hoe een houding effect heeft op het lichaam, en hoe je bepaalde fysieke klachten kunt aanpakken of waar ze vandaan komen. Ik werk in mijn lessen eigenlijk nooit direct met aandacht op het functioneren van de geest, maar juist met de aandacht op het fysieke functioneren van het lichaam. De gedachte daarachter is dat de geest wel meebeweegt als het lichaam in verandering komt. Daarom ligt focus in mijn les op het lichaam verbeteren, echter altijd met het besef dat het achterliggende streven onze geest is.Verder heb ik een druk gevuld leven onder andere; een interessante baan bij justitie, moderne/ballet dansen, wereldreizen, pleegouder, en het geven van workshops in onder andere acrobatiek of massage.

https://www.fixpicture.org/medias/1543158078_tmp_marian2.jpg
Marian Ypma vervangt de woensdagochtendles (9:30).
Ik ben 49 jaar en woon in Mantgum, samen met mijn Schotse Terriër Isa en 2 poezen. Mijn dochter van 20 woont al op kamers in Leeuwarden.
In 2004 ben ik begonnen met lesgeven… stepaerobics! In 2006 deed ik een Pilates opleiding waarbij ik leerde mensen met meer bewustzijn te laten bewegen en meer aandacht voor de ademhaling. De volgende stap was een Yoga opleiding. Eerst bij Tonny Goes (poweryoga) en voor meer verdieping ging ik in 2015 naar De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Sindsdien volg ik jaarlijks meerdere modules advanced vinyasa yoga. Samen met mijn yogaleraar Simon Rowe organiseer ik af en toe een yogadag of workshop. Afgelopen zomer gaf ik les op het strand van Fuerteventura. Ik hou van reizen en gezelligheid. Yoga is een belangrijk deel van mijn leven geworden. het maakt je sterker zowel fysiek als mentaal. En ik wordt er iedere keer ontzettend blij van!
Credits bovenste foto: YogaFestival Terschelling